History and philosophy of our restaurant
In 2015, Nautilus Garden opened a few steps away from the old town centre of Lecce. Its key features are an elegant location, a professional service and a cuisine rich in details, such as the use of raw ingredients by observing their natural ripening period.
Mediterranean tastes and aroma, according to the Italian and the Neapolitan traditions are mixed with innovation.
These are the main elements our menu is based on, together with a selection of local, Italian and international wines.
La storia del Nautilus
Facciamo ingresso nel mondo della ristorazione nel 1996 a Novara con il ristorante Nautilis. Successivamente nel 2004 a Treviso con i ristoranti Nautilus e Nautilus 2.
Arriviamo a Lecce nel 2012 con il ristorante Nautilus e in fine nel 2015 con il Nautilus Garden. Le molteplici esperienze in giro per il territorio nazionale hanno avuto il fine di arricchire il bagaglio professionale della brigata di cucina.
Il cuore dello staff è composto dalla famiglia Villanti, che ha dedicato tutta la sua vita alla ristorazione e allo studio del settore.
Oggi la passione e l’amore per questo mondo vengono riflessi nel servizio, che mette al primo posto la cura dei propri clienti.
History of Nautilus
We joined the catering sector in Novara with Nautilis restaurant in 1996. After that, Nautilus and Nautilus 2 were opened in Treviso, in 2004.
Nautilus followed in Lecce in 2012 and, finally, Nautilus Garden, in 2015.
Our previous experiences all around Italy was aimed to enrich our kitchen staff professional skills.
The core staff is the Villantis family, who has dedicated its lifetime to the investigation of the catering sector. Nowadays, our careful service reveals the passion for this sector by carefully taking care of our guests.
Kitchen staff
The Villantis
Chef – Cossia O.
Head waiter – Villanti G.
Sommelier – Silvio Traini
Chef De rang – Marco G.
Pizza Chef – Russo G.